onsdag 4. februar 2009

Trakk trussel om fengsel for ytringer — uten sjølkritikk

I dag morges stod Senterparti-leder Liv Signe Navarsete fram og sa at Senterpartiet trakk forslaget om en ny blasfemiparagraf i straffeloven. Og vi som trodde det var regjeringas forslag! Stoltenberg har jo stått i spissen for dette forslaget og forsvart det, dels med trusler, så seint som i går ettermiddag. Hvorfor abdiserte han plutselig som regjeringssjef?
Navarsete fastholdt at forslaget var riktig, men at det ble misforstått i «det offentlige rom» og derfor ikke var mulig å fastholde lenger. I Politisk kvarter i NRK P2 i dag tidlig var også tidligere statsråd Gudmund Hernes til stede og utfordret Navarsete, med henvisning til president Obamas sjølkritikk for utnevnelsen av sin helseminister, også Navarsete til å ta sjølkritikk. Det gjorde hun — tilsynelatende. For hun mente at Senterpartiets hensikter var de aller beste, feilen var bare det at folk flest misforstod Senterpartiet! Dette er ikke sjølkritikk, men å gi skylda på dem som ikke var enig med Senterpartiet.
Redaktør i Aftenposten, Harald Stanghelle, sa i en kommentar i NRK tidlig i dag at Senterpartiet trodde den nye blasfemiparagrafen var en vinnersak for dem, men at de måtte konstatere at det var den ikke. Og Stanghelle sa videre at statsministeren gjorde en svært dårlig figur på pressekonferansen i går, og tydelig viste at dette var et felt han ikke hadde greie på. Som jeg skreiv i går: Dette er ukjent terreng for den ellers så seiersvante Stoltenberg.
Klassekampen skreiv alt i går,
på trykk i dag, at regjeringa måtte trekke forslaget. Det gjorde regjeringa ikke, men altså Senterpartiet! Har vi en rein Senterparti-regjering?
Regjeringas tilbaketog har dessverre den konsekvens at Stoltenberg og LO-leder Roar Flåthen nå trygt kan fortsette sitt arbeid med å frata de offentlig tilsatte sine bruttopensjoner på 2/3-deler av sin siste lønn. Slike pensjoner blir heretter forbeholdt landets politiske og økonomiske elite.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.