søndag 1. februar 2009

Flott Høyre — enda mer byråkrati!

Høyre, i sterkt fall på meningsmålingene, fortsetter friskt med sin utspillspolitikk. Nå vil de ha en rangering av norske sykehus og helseforetak. Altså at en rekke folk skal sette seg ned og nigranske antatt effektivitet i disse helseinstitusjonene. At det kan være mangler og forbedringspotensiale i helsesektoren i Norge er selvsagt. Men hvordan kan denne granskinga gjennomføres uten å bygge opp et omfattende byråkrati? Ikke mulig. Kanskje tror mange at Høyre og andre markedsliberalistiske talsmenn er sterkt imot byråkrati, og særlig offentlig byråkrati. Men sånn er det ikke, snarere tvert imot. EU-tiltaket om anbud for offentlige innkjøp, en erketypisk Høyre-politikk, har ført til en enorm byråkratisering og forsinking av offentlig arbeid. I skolen teller de nå timer og bokfører alt slags arbeid for å kunne dokumentere dette overfor Erna Solberg og den alltid så sinte Jan Tore Sanner og hele politikerkorpset. Bokføringstid som går på bekostning av lærerarbeid. Sånn er det blitt i stadig flere offentlige tiltak, mer og mer rapporteringsarbeid, mindre og mindre av det egentlige arbeidet. Økt byråkratisering er selve kjennetegnet ved markedsliberalistisk politikk. Men kanskje kan dette sees som et bidrag fra Høyres side som en krisepakke, slik at arbeidsledige eiendomsmeklere, finansmeklere og revisorer skal få seg noe å gjøre?
Solbergs begrunnelse er jo helt tragikomisk. Hun mener på vegne av Høyre at sykehusene skal være opptatt av pasientene, ikke av regnskapene! Høyre av alle! Hvor falsk går det an å være?

2 kommentarer:

  1. "eiendomsmeklere, finansmeklere og revisorer"

    Hei! Prøver du å gjøre meg arbeidsløs eller? :P

    SvarSlett
  2. De er jo alt arbeidsløse! Men kanskje ikke revisorer, de vil det alltid være behov for, og de gjør jo egentlig et nyttig arbeid, hvis de gjør jobben sin. Så kanskje burde ikke revisorer vært tatt med i opplistinga mi. De ble tatt med på grunn av at jeg skreiv om all bokføringa.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.