søndag 1. februar 2009

Skammelig — skam dere redaktører!

I det som åpenbart er en personlig tragedie, et nyfødt barn som har dødd eller har blitt drept av sin mor, maler atskillige medier om og om igjen stadig mer detaljert dag etter dag. Hvorfor? Dette har da overhodet ikke offentlig interesse ut over å vite hvor ofte dette skjer hvert år? Den fullstendig unødige interessen, egentlig offentlige gravinga i en personlig tragedie, legger bare stein til byrden for mora. Hvorfor ønsker redaktørene å plage mora på denne måten? Kanskje fordi de tror hun ikke er etnisk norsk? For at mediene skal tjene mer penger på dette? For å gi nyheter det som på ny norsk heter «human touch»? Motbydelig er det uansett. Ille er det også at politiet i Stavanger stiller opp og svarer på spørsmål om saka i tide og utide. Er det en politimann som drømmer om å være kjendis på tv? — Strammer du opp Stavanger-politiet, politidirektør Killengren?
Kanskje har jeg ikke klart å finne de riktige epostadressene, men send protester til de skamløse redaktørene kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas, TV2-sjef Alf Hildrum, VG-nettredaktør Espen Egil Hansen , Aftenpostenredaktør Hilde  Haugsgjerd, Dagbladredaktør Anne Aasheim. Også redaktør i Dagsavisen Carsten Bleness og Vårt Land-redaktør Helge Simonnes skriver om saka, på nettet ikke så framtredende, men likevel fullstendig unødvendig. Uten at jeg har undersøkt det, det er vel bare Dagens Næringsliv, Klassekampen og kanskje Finansavisen som ikke graver i denne fullstendig ikke offentlige saka?
Hvorfor må vi vite alt om dette så detaljert? Kan dere ikke redaktører, i disse finanskrisetider, huske at det er noe som kalles verdighet også?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.