fredag 13. februar 2009

Buffalo, New York, USA

Buffalo i staten New York har vært i nyhetene i forbindelse med en trist flyulykke der minst 50 mennesker har omkommet.
I oktober 2001 var tilfeldighetene slik at jeg deltok på en internasjonal konferanse om datasikkerhet i Toronto, Canada. Jeg brukte fridagen til å se Niagarafossene og gå over gangvegen til USA. Ved grenseovergangen ble jeg akseptert til dagsbesøk i USA, mens en pent kledd ung familie med et lite spebarn på armen fra Midt-Østen et sted, ble avvist. Som «garbage», som den ene grensevakta sa.
Overgangen fra Canada til Buffalo var en overgang fra et pent, tilsynelatende rikt og ordentlig land, til et land der fattigdommen lyste tydelig mot deg. I Canada var økonomien ordnet slik at en person tok bagasjen ut av drosjen, en ny person bar bagasjen fra bilen til trappa, en tredje opp trappa, så en ny en derfor inn noen nye metre osv osv. Det blir sysselsetting av slikt, nærmest i rein østtysk stil. Bra Trygve Hegnar & co ikke så den kanadiske økonomien i praksis!
I sentrum av sjølve Buffalo by visste ikke polititjenestemenn hvor jernbanestasjonen lå, ja, de visste ikke en gang forskjell på trikk og tog! Byen var full av prektige og fantasiløse bygg, svært mange syntes jeg liknet på kulturpalasset i Warzawa, Stalins gave til polakkene etter krigen. (Men også hotellet jeg bodde på i Toronto var svært likt kulturpalasset i Warzawa.)
 —   Åtte år med Bush har vel ikke gjort USA og Buffalo til et mer velstående område? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.