onsdag 7. januar 2009

Våpenhvile eller mange drepte israelere i Gaza?

Det er samstemt enstemmighet blant alle dem som er konsekvente tilhengerne av Israel, og aldri har gjort noe som helst for å hindre Israels konsekvente avtalebrudd de siste 60 åra og Israels stadige utvidelser og fornedrelse av palestinerne, at det nå skal bli våpenhvile. Det er selvfølgelig bra at sivilbefolkningas forferdelige lidelser opphører. Men det gjelder også å tenke litt lengre enn akkurat denne konflikten. Israels eksistens har vært et 60-årig mareritt for palestinerne, og de har tapt så og si alt dag for dag, og Israel har vel neppe respektert en eneste avtale og ignorert alle FN-resolusjoner. 
Derfor, om Hamas har noen form for militær styrke, mener jeg faktisk det vil være bedre om Hamas kunne påføre Israel militære skader og mange drepte soldater inne i Gazas gater, slik Hitler-Tysklands møtte sin skjebne i Stalingrad. Slik at vi kunne komme til et vendepunkt der Israel for første gang fikk lære at de ikke lenger bare kan ture fram som de vil.  Men jeg har altså ingen kunnskap om Hamas har militær styrke til et så vellykka resultat. Har de ingen slik militær styrke til å klare slike militære seire, bør de av hensyn til sivilbefolkninga gå med på våpenhvile.
Er ønsket om store israelske tap inne i Gaza kynisme med menneskeliv som kanonføde? Kynisme ønsker jeg ikke å oppfordre til, men enhver statsleder må vite at militær maktbruk betyr massedrap og lidelser. For å bruke siste verdenskrig som eksempel: Livet til noen titalls millioner mennesker ble ofret for å knuse Nazi-Tyskland. Var det feil, skulle heller vi latt Hitler seire? 

Tilbake til den aktuelle konflikten i Midt-Østen: Spørsmålet er når, om noen gang, Israel skal innse at de ikke lenger bare kan ture fram på sin tilvante overgrepsmåte? Israels erfaring er at de bare kan fortsette med stadige utvidelser og gå fra alle avtaler. Når skal Israel lære det motsatte? Mange drepte israelske soldater inne i Gaza by vil være til fordel for palestinerne framover. Israel vil deretter kanskje snakke med annet enn overmakt, våpen og avtalebrudd. — Jævli, men mindre jævli enn Israels politikk. Dessverre. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.