tirsdag 27. januar 2009

Drillo med landslag igjen: Hvor er du, Hegge?

Journalist Per Egil Hegge er en kunnskapsrik og mangfoldig mann. Ikke mange vet at han også mener at han er en fotballekspert. Han reagerte nemlig for mange år sia sterkt på spillestilen til landslaget under Egil Drillo Olsen. En spillestil som han mente var en fiasko for fotballen og ga Norge et svært så dårlig rykte. Han ville, indignert over Drillos fotball, ha tilbake den «vakre» fotballen.
Nå har vi i flere år fått tilbake den vakre fotballen. Og lært at det å spille vakker fotball nærmest er identisk med å tape kampene? Alle som holder med et lag hevder vel derimot at det viktigste er å vinne? Investorene også?
Jeg kan ha misforstått Hegge i det innlegget som jeg ikke tror finnes elektronisk. Han kan ha vært ironisk der også mange andre var sterkt kritiske til Drillos spillestil. Men er ironi en øvelse Hegge behersker, da?
Jeg må innrømme at jeg mer har Hegge mistenkt for at den egentlige grunnen til at han reagerte på Drillos fotballstil, skyldtes at Hegge mislikte Drillos politiske synspunkter. Blant annet støttet jo ikke Drillo USA i Sør-Øst-Asia på 1960-tallet. Drillo fikk fri under en landslagsamling i Danmark for å være med på en stor anti-amerikansk demonstrasjon der (sammen med Per Pettersen). NRK Sportsrevyen presenterte også nylig Drillo som «kommunist», sikkert uten at Hegge reiste seg i beundring og applaus.
Jeg synes det vil være naturlig at den skriveføre Per Egil Hegge igjen hadde kommet på banen, bokstavelig talt nesten, med sitt solide fotballfaglige syn og konsekvent reagert på at en sånn «vanry-trener» som Drillo igjen skal bli landslagstrener, riktignok bare som vikartrener. Særlig nå når sportsjournalister flest har ønsket Drillo velkommen tilbake. Hegges fotballfaglige syn har vel ikke endret seg? Så kunne du Hegge, igjen slå et slag for fordelen med den «vakre» fotballen. Den som har vist sin store suksess, jf Norges plassering på FIFAs rankingliste for landslag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.