onsdag 22. april 2009

Den rasistiske atommakta Israel — Vesten distanserer seg fra palestinerne

Representantene for mange europeiske land reiste seg og gikk når Irans president på  FNs rasismekonferanse sa noen helt presise og korrekte ord om statens Israels prinsipielle fundament, politikk og langsiktige mål. FNs generalsekretær beklaget etter presidentens tale at slike ord hadde kommet fra en FN-talerstol. Enda Irans leder ikke sa så mye annet enn det FNs hovedforsamling vedtok i 1975, nemlig at sionisme er en form for rasisme og rasediskriminering (seinere oppheva under press fra USA).

Hvordan må ikke dette opptrinnet virke på palestinerne? De ser hva Israel har fått gjøre overfor dem i 60 år, og trakasseringa og drepinga av dem blir bare verre og verre for hvert år. Men disse helt presise karakteristikkene reagerer altså verdens «ansvarlige» ledere på, mens Israel får fortsette sine mishandlinger uten at USA med flere stenger penge- og våpentilførselen. Virkningen kan bare være denne på palestinerne: At fra Vesten og stormaktene er det intet å hente, bare Iran kan hjelpe oss.

Det er selvfølgelig sterkt beklagelig at det foreløpig bare er en så ekstrem mann som Irans president som sier så nødvendig riktige ord på en FN-konferanse. Eller blir sitert på det fordi han av Vesten og Vestens journalister er utpekt som en av verdens «uhyrer». Og det er jo ille at han benekter utryddelsen av 6 millioner jøder under siste verdenskrig. Men at han har feil i spørsmålet om jødeutryddelsene, sjøl om det er alvorlig, kan jo ikke bety det samme som han at han tar feil i alt annet han sier.

Vår utenriksminister Støre må få et pluss fordi han i motsetning til andre ikke reiste seg og gikk. Det gjør ham mer tilgjengelig for dialog med palestinerne. Men ellers viste han jo i talen sin at han har et like forkvaklet syn på Israels ondskap og eksistens som verdens øvrige lederskap. 

Så kan en jo fundere på hvorfor det er så alvorlig at Nord-Korea og Iran (sannsynligvis) prøver å skaffe seg atomvåpen, når Israel får skaffe seg atomvåpen. Israels atomvåpen til og med med Norges hjelp. Det er kan hende av den samme årsak som for noen gjør Berlin-muren til skammens mur, mens muren i Jerusalem i de samme kritikeres munn ikke kritiseres?

1 kommentar:

  1. Ok -Støre får et pluss, men så viser han et "forvaklet syn" på Israels ondskap.
    Hva blir "sluttsummen"- står vi igjen med et neg. fortegn??

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.