torsdag 9. april 2009

9. april og Natos nye krigshissende Rambo


I dag er det 9. april, den dagen i 1940 da Hitlers regime angrep Norge, mens Storbritannia avbrøt sitt angrep dagen før. Den norske regjeringa hadde ingen god hånd om sin mobiliseringsmotstand, men de handlet riktig ut fra et nasjonalt sinnelag for å forsvare sitt land, og ga ikke opp de første dagene. De militære lederne derimot beundret sine tyske kolleger i naziregimet, og ville derfor heller slåss mot det kommunistiske Sovjet. Flere av de militære lederne kapitulerte overfor sine beundrete nazioffiserer og overga Kristiansand, Bergen og Narvik til Hitlers menn. Utvalgte politikere fikk oppgaver som historikere til i etterkrigstida å gi regjeringa Nygaardsvold skylda for den uteblitte motstanden som de militære lederne burde ha ytt mot Hitlers angripere.

9. april er mitt utgangspunkt til å stille spørsmålstegn ved vår statsministers Jens Stoltenbergs hyllest til den danske statsminister Anders Fogh Rasmussens utnevning til ny generalsekretær i Nato. Trekk fra at en nordisk statsminister må være diplomatisk over for en annen nordisk statsminister. Men Anders Fogh Rasmussen er jo som en Frp-er å regne, nå som det danske Venstre er blitt et vennskapsparti med Fremskrittspartiet i Norge. Hvorfor hyller Stoltenberg en Frp-er som Nato-sjef?

Verre enn at Rasmussen er en Frp-er. Han oppfører seg jo også som en. En reinspikka krigshisser. Politisk redaktør i Aftenposten, Harald Stanghelle, har i en
kommentar 26.03.2009, hevdet at Rasmussen er en bløffmaker som er lite troverdig, og en rein Bush-puddel — uten hermeteikn! Rasmussen var en av Bush mest lojale spyttslikkere ikke bare i Europa, men i hele verden. Hvorfor velger Obama ham som ny generalsekretær, og hvorfor hyller Stoltenberg er så ekstrem krigshisser og løgner som ny Nato-leder? Det kan kanskje Lysbakken og Holmås svare på?

En russer i landsflyktighet skrev en gang at imperialismen er kapitalismens høyeste stadium, og at imperialisme betyr krig. De omfattende ødeleggelsene som første og andre verdenskrig førte til, var nødvendig for å få i gang igjen den kapitalistiske økonomien. Nå er det igjen økonomisk krise. Det kastes inn milliarder på milliarder av dollar av papirpenger for å løse krisa, men papirpengenes verdi tar vel slutt før krisa er over? Nå er ødeleggelsene som kreves for å få igang økonomien igjen svært omfattende og destruktive — over hele verden! (Intet nevnt om de menneskeliv som må ofres i disse ødeleggelsene). Det er kanskje svaret på hvorfor den slue krigshissende Bush-spyttslikkeren Rasmussen har fått jobb som leder av «freds»-organisasjonen Nato?

Obama har brutt med Bushs politikk og Bushs menn, bortsett fra forsvarsministeren. At Obama, lederen av verdens eneste supermakt, en makt som har alt å tape, har beholdt Frp-eren Rasmussen, er derfor ikke tilfeldig?

9. april er dagen å tenke på hvorfor en krigshisser og svart/hvitt-tenker er blitt valgt til leder i Nato. 

Et varsel om en kommende ny verdenskrig for å løse krisa i kapitalismen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.