torsdag 30. april 2009

Såvidt, om i det hele tatt, bedre enn Danmark — i ishockey!I forlengelsen i VM-kampen mellom Danmark og Norge skåra Tommy Jakobsen det avgjørende målet som redda plassen i A-pulja til neste år for Norge. Som en av dem som nærmest er vokst opp på de iskalde tribunene på Ammfiin (Jordal Amfi) og har gått på ishockeyskole under brødrene Gundersen i rundvantet på Ammfiin, spør jeg meg ofte hvorfor Norge ikke er mer enn såvidt bedre enn danskene. Vi som er et vinterland og vintersportsland, og noe tilsvarende kan en jo ikke si om Danmark?

Dansk Ishockey Union har i alt 4 098 spillere i alle aldre og kjønn, stifta i 1949. Mens Norges Ishockeyforbund er fra 1934 og iflg SSB i 2003 hadde 11 759 medlemmer fordelt på 96 lag. 6 385 norske spillere har i år løst lisens, noe som betyr at de er ektra aktive (og ikke er fornøyd med det gratis helsestellet vi har i Norge og folketrygdens ytelser eller latt seg lure av forsikringsselskapene). Min egen klubb har håkkæjskole for barn fra helt ned til 4-5 års alderen.

Og likevel. Tross denne tallmessige overlegenheten, at vi har spilt håkkæj lengre enn dem, er vinteridrettsland og dermed skulle ha (det diffuse begrepet) kulturfordel, er landslaget vårt altså ikke noe spesielt bedre enn det danske. 

Det er ikke det at det gjør noe, det viktigste er jo at noen trives med noe sunt og sosialt, men altså: 

Hvorfor er vi ikke mye bedre enn danskene i ishockey?

2 kommentarer:

  1. Pga at danskerne "tar seg en lille en"!

    SvarSlett
  2. FY- FY, her du bruker en god del "blomster" i din fremstilling - heter det "håkkæj"??

    Kanskje vi taper pga vårt ordforråd??

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.