fredag 22. oktober 2010

Gullaug: Skage, en nyttig talsman for motstanderne

Følende innlegg av meg står på trykk i Drammens Tidende i dag:


For oss som er imot flyttinga av sykehuset til Gullaug, er det nyttig å ha en talsperson som Arvid Skage for Gullaug og nedlegging av Drammen sykehus. Først gjør han et stort nummer av at det ikke er plass for det prosjekterte nye sykehuset i Drammen. Når han så blir konfrontert med at det er det, så kommer han opp med et helt nytt argument; byggestøy! Ja, ja.

Deretter filosoferer han litt rundt det han kaller Buskerud-sykehuset og spørsmålet om i hvilken grad sykehuset i Asker og Bærum skal sogne til hans drømte Gullaug. Men det er bare det at fylkeskommunene ikke lenger har ansvaret for sykehusene. Buskerud er omfatta av sykehusområdet Vestre Viken, hvorav inngår Asker og Bærum. Og nå har innbyggerne i Bærum innsett hvilken fare et nytt kjempestort sykehus på Gullaug innebærer for eksistensen av Bærum sykehus. Dette ut fra erkjennelse at det nye Akershus sykehus i Lørenskog trengte så mange pasienter at lokalsykehusene i Oslo måtte legges ned for å betale investeringa. Gullaug, hvis det bygges, må bli så stort at de må få alle pasientene fra Asker og Bærum også. Derfor har aksjonen Venner av Bærum sykehus trått i virksomhet og arbeider for Bærum og mot Gullaug.

Jeg ser fram til nye argumenter for Gullaug av Skage. Basert som de er, ikke på fakta, men kun på hans ønsker, er det lett å tilbakevise dem. Skage er derfor en nyttig Gullaug-talsmann for oss som er tilhenger av fornying og utviding av Drammen sykehus, tilpasset et fleksibelt behov til et rimelig beløp og hensynet til miljø.

Ove Bengt Berg, Bevar og forny sykehuset i Drammen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.