lørdag 23. juli 2011

Nok en gang høyreekstrem vold i Norge – hvorfor lærer vi ikke?

Den ufattelige tragedien som har rammet Norge, krever både medfølelse og støtte til de direkte berørte. Men en uhyrlig hending som dette er i særlig grad en politisk handling, politisk begrunna og med et klinkende klart politisk siktemål. Grusomheten er en politisk handling, og må vurderes politisk.

Det blinde muslimhatet og hatet mot innvandrere fikk seg en politisk knekk i går, stikk imot det terroristen ønsket å oppnå. Slik er alltid resultatene av terrorisme; en svekker alltid den saka en ønsker å fremme. Heldigvis.

Nok en gang er høyreekstreme avslørt som voldsutøvere. Det dreier seg om nazi-drapene på Hadelandsskogen for et par tiår sida, bombeangrepet på et 1. mai-tog på 1970-tallet, det nazistiske rovmordet på Benjamin Hermansen, drapet i Sogndal, angrepene i Brumunddal og nå dette angrepet. På dagen etter 37-årsdagen for det israelske terroristdrapet på Lillehammer. Likevel er det venstresida som er den store skyteskiva for å stå for voldsromantikk i Norge og som anklages for å være tilhengere av massemord og krig. Angrepene på venstresida for en påstått voldstilbøyelighet er en svertekampanje under ideologisk førerskap fra pågående høyreorienterte politikere som Bernt Hagtvet og Gerhard Helskog, der målet er minst å kriminalisere venstresynspunkter politisk og kanskje forby sosialistiske partier. En kampanje særlig Dagbladet og VG følger opp med stadig tilbakevendende kampanjer med et helt følge av aktive støttespillere. Hvorfor så dette voldsomme skytset mot venstresida, som til og med er mot de aktuelle krigene Norge deltar i? Og som aktivt har bekjempet terrorisme i flere tiår?

Det politiske bildet som Hagtvet og Helskog og de mest aktive venstrehaterne prøver å skape av det politiske landskapet i Norge er fullstendig feil. Det er ikke bare urettferdig mot venstresida, det åpner også for at høyreekstremistene får arbeide i fred år etter år og drive sin planlegging av og gjennomføring av sin voldsromantikk.

Det er ingen grunn til å tro at Hagtvet og Helskog & co vil lære av dette. Men kanskje myndighetene og særlig Politiets Sikkerhetstjeneste kan det?

Bildet: Frimurer Anders Behring Breivik.

1 kommentar:

 1. Denne narsisisten prøver å fremstille seg selv som en belest og smart fyr. Men handlingene hans viser at han verken nok kunnskap eller særlig god sans for logikk.

  For det første sier han at han er motstander av de rejerende eliter som han vil prøve å jobbe imot. Men han har likevel latt seg lure av tribalismen, som er et typisk våpen eliter bruker for å fjerne fokus mot seg selv.

  I tilegg vil han tydeligvis at Ap skal få lav oppslutning, men hans handlinger vil sannsynligvis gi dem enda høyere oppslutning.

  Det er godt mulig han tror at det han har gjort vil føre til at han oppnår målene sine, men det vil nok heller fungere stikk motsatt.

  Det er tydeligvis en forvirret fyr som lever i sin egen verden.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.