mandag 14. mars 2011

Høyre — en aktiv ødelegger

Dette innlegget står på trykk i Drammens Tidende i dag:

Buskerud Høyre ved sin leder Morten Eriksrød er frekk nok til å klage på Arbeiderpartiet for at «Buskerud fortsatt [står] uten nytt sykehus».

Buskerud Høyre har, som alle andre partier på fylkestinget, ikke vært opptatt av nytt sykehus og pasientenes og de pårørendes behov, men av de ringvirkningene, særlig for utløsing av vegmilliader i timilliarders klassen, et sykehus kunne skape for en stagnerende region i fylket — med statlige helsemilliarder. Buskerud Høyre brukte partipisken, med stor suksess, for å hindre Drammen Høyre i å arbeide for det fornuftige forslaget som kombinerte sykehusbehov med fornuftige miljø- og økonomiske kostnader. Nemlig fornying og utviding i Drammen. I stedet valgte Buskerud Høyre, som representant for et parti som ellers kjemper for færrest mulig offentlige tiltak og lavest mulige skatter, det dyreste og minst effektive tiltaket.

Lederen i Buskerud Høyre burde kastet sine sneversynte øyne ut av fylket, til sine partifeller i Akershus Høyre, og til Høyres ordførere i Asker og Bærum. Disse ville ikke ha noe av kampsaka til Buskerud Høyre, et monstersykehus på Gullaug. Det hjalp ikke at Buskerud Høyres stortingsrepresentant Trond Helleland, hadde overtalt hele Høyres partigruppe med partileder Erna Solberg i spissen til å gå for Gullaug. Men Solberg måtte forgjeves slåss mot sine partifeller i Høyre i Asker og Bærum.

Hadde Buskerud Høyre vært opptatt av pasientene, kunne de gjort det standpunktet Drammensordføreren ikke fikk lov til å arbeide for, til sitt eget. Og gått for Drammen. Arbeiderpartiet på regjeringsnivå hadde vett til å desavuere Thorbjørn Jagland og Martin Kolberg slik at nytt sykehus i Drammen kan realiseres, mens Buskerud Høyre ble stående igjen på Gullaug. Det må være tiårets største frekkhet at Buskerud Høyre slår seg på brystet og driver selvros i sykehussaka. Buskerud Høyre burde heller skamme seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.