tirsdag 10. august 2010

Kameraderi med skattepenger


Dette innlegget står på trykk i Drammens Tidende i dag:

Drammen kommune må leie inn en omflakkende og dyr «organisasjonskonsulent» som leder av helse- og omsorgssektoren i fire måneder. Det viser at den Høyre- og Frp-leda kommunen fører en elendig personalpolitikk. Det finnes altså etter ordfører Tore Opdal Hansens mening ingen i helse- og sosialetaten, eller blant de 4200 andre kommunetilsatte, som har den aller minste forutsetning for å være vikar i fire måneder mens etaten venter på en ny sjef? Og dette skal være et utstillingsvindu for praktiseringa av Høyres lederfilosofi?

I virkeligheten dreier dette seg om en landsomfattende gjeng overbetalte viktig-perer av statlige etatsledere, rådmenn, ordførere, oppkjøpte varaordførere og «organisasjonskonsulenter» som hjelper hverandre med å suge penger ut av stat og kommune. Ekstra lett er det å sikre seg skattepenger når Høyre og Frp sitter ved makta og kan forsyne sine velstående venner med penger fra fellesskapet. Penger slike viktigperer ofte bruker til å kjøpe seg usannsynlig dyre eiendommer som i tillegg gjør dem til nullskattytere. Denne gang hjelper ordfører Hansen og fungerende rådmann Arild Eek med å sikre «konsulent» Ingar Pettersen to årsinntekter på fire måneder — om fem år kan det være omvendt. Ap er dessverre i dag en del av det samme overklassesjiktet, jf Bjarne Håkon Hanssen. Et kameraderi som nærmer seg korrupsjon; og vel er det. Jeg kjenner ikke denne påstått uunnværlige Pettersen. Men jeg er helt sikker på at han er flinkere til å skaffe seg offentlige midler enn han er nødvendig i kommunens helse- og sosialsektor i fire måneder. For det er som Einar Førde ironisk sa: «Kirkegården er full av uunnværlige folk».

Samtidig som ordføreren bruker skattekroner på sine «venner», søker kommunen staten om hjelp til sosialtiltak på Fjell og bygger monumenter over egen fortreffelighet. I en annen sammenheng har jeg i minst fem år forgjeves forsøkt å komme i kontakt med kommunen om asfaltering av en dårlig veg og bedre en vannavrenning, men jeg må bruke mest tid på å få kontakt. Å utbedre vegen har ikke kommunen begynt å vurdere ennå…

Ulf Erik Knudsen har skrivi og snakka i snart tre tiår om hvor galt alt er med alle andre og hvor flott det skal bli — når han får makt. Men i Drammen har han makt, og han har hatt det lenge. Og da er det ikke sånn med maktas bystyrerepresentant Ulf Erik Knudsen som med den allvitende og allestedsnærværende stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen: For han er en del av grunnlaget for at skattepenger i Drammen går, ikke til sykehjemsplasser, men til å kaste unødvendig lønn etter en smart viktigper. Knudsen: Dine ord er avslørt av din praksis! Det er med deg som med keiseren: Du har ikke klær på deg!


1 kommentar:

  1. Flyttet fra forrige blogg:
    Siv Solberg sa...
    Bra innlegg i DT i dag om "Kameraderi i kommunen". Mer ille konsulentbruk finnes vel knapt. Det er ikke svineinfluensa vi bør vaksineres mot, men konsulentbruk!!
    Siv S

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.