fredag 21. januar 2011

Å henge på en som bommer

I løpet av kort tid har jeg fått refusert flere innlegg i aviser. Dette har Drammens Tidende refusert. Det er en kommentar til en av de mest aktive Gullaug-forkjemperne som klarte å få hele Høyres stortingsgruppe til å stille seg bak Gullaug, uten at de måtte det og uten å ha noen form for «hånd på rattet». En politiker som Drammens Tidende ser opp til:

I orienteringssporten er det å løpe etter andre uten å orientere sjøl, å «henge på», noe du diskes for. Dessuten er det usikkert: Hva veit du egentlig om den du henger på: treffer han eller hun posten? Skal dere på samme post? Det verste er å henge på en som bommer på posten.

Den fortapte saka om å flytte sjukehuset ut av Drammen og til Lier, har nå vist hvor dumt det er å henge på andre og tro at en skal dra fordel av andres arbeid – med liten egen innsats. Buskeruds fremste Høyrerepresentant, Trond Helleland, har fra Stortingets talerstol gjort narr av den rød-grønne regjeringa og særlig av Buskerud Senterparti, fordi det stilte spørsmål om Gullaug. (Frps Jørund H. Rytman har fulgt etter Helleland). I full forvissning om at regjeringa fastholdt Gullaug, og at Helleland (og Rytman) deretter kunne stå fram som den som tvang regjeringa til å vedta Gullaug. Men så blei det «bom» for drivkrafta, orientereren Buskerud Arbeiderparti, og dermed står hengeren Helleland (og Rytman) rådvill tilbake. Det har vært taust fra Helleland etter skrinlegginga (og fra Rytman). Fullt forståelig.

Trond Helleland — prototypen på en parodi av gamle Høyre-folk: arrogant og nedlatende — står rådvill og taus aleine igjen ute på Gullaug, tydeligvis uten å vite hvor han er. Vanligvis bør en synes synd på dem som løper seg vill ved å henge på en bommer, men det er ikke lett i dette tilfellet. Helleland, båret fram i en politisk karriere uten vanskeligheter av noe slag, har endelig møtt veggen. Nå kommer ikke jeg til å stemme Høyre, trur eg…, men jeg veit om dem som ser fram til å kunne stemme på Buskerud Høyre, der Helleland ikke står på sikker plass. Kanskje er det omsider på tide at en fra Drammen får førsteplassen på Høyres stortingsliste? Er støtte fra Drammens Tidende tilstrekkelig for at Helleland skal bli renominert?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.