tirsdag 1. juni 2010

Israel: Med «licence to kill», men når og hvordan skal det ende?

Her gjør en rekke mennesker et forsøk på å hjelpe et folk, det palestinske i Gaza, innestengt på et lite område. Nekta forsyninger til det mest livsnødvendige, og som dels blir fordrevet fra sine boliger. Som et ledd i det som er det endelige målet: Fullstendig fordriving av alle palestinere fra hele Palestina. Og så blir bare hjelperne og fredsaktivistene meia ned. Av okkupantmakta. I internasjonalt farvann.

Det er flott at både Stoltenberg og Støre er opprørte. Det kom faktisk også en enstemmig uttalelse fra FNs sikkerhetsråd. Det betyr at USA må ha akseptert kritikken. Men, det er som Jan Egeland, vår tidligere ledende FN-tilsatt, verken oppsiktsvekkende, og : «Man kommer aldri videre. Det vi trenger er internasjonalt lederskap som får erstattet den ulovlige israelske blokaden med en internasjonal grensekontroll som både ivaretar Israels sikkerhet og palestinernes behov».

Hele den mektige verden er altså opptatt av atomvåpen i Midt-Østen — Irans. Mens Israels atomvåpen, skaffet til veie med norsk hjelp, er et ikke-tema. Et tema er også Israels flerårige og mangeårige overgrep mot internasjonal rett, mot FN-vedtak — tilsynelatende. For Israel veit at staten trygt kan ignorere disse internasjonale vedtakene mot seg. Staten belønnes med at protestene ikke er reelt ment, og kan fortsette en stadig mer aggressiv politikk, og blei nylig belønna med medlemskap i OECD, og er, merkelig nok, tross sin geografiske beliggenhet, et formelt europeisk land. Det er ikke nødvendig for Israels regjeringer å le av protestene, de har lært at de internasjonale protestene ikke er alvorlig ment. Det eneste som mangler er nå at staten får Nobels fredspris for sin enestående fredsinnsats gjennom 60 år, ikke sant Bondevik?

Israels politikk blir altså bare verre og verre for hver dag som går. Men, som det er sagt av andre enn meg, og historia har vist, det finnes ikke noe tusenårig undertrykkerregime som ikke møter sin undergang.

Israel tror problemet er løst når alle palestinere er fordrevet fra sitt område, det sionistene kaller «sitt». Og satser på støtten fra de mektige sionistiske, og jødiske, organisasjonene i USA. Men USAs 51. stat er null verdt uten USAs verdensmakt.

Enten kan en ha en internasjonal planlagt «nedlegging» av Israel, eller en ukontrollert nedlegging som kan bli svært kostbar for atskillige menneskers liv. Det er ingen grunn til å tru på noen som helst rasjonell utvikling. Verdens ledere er 100 % uansvarlige, og aksepterer en ukontrollert eksplosjon i Midt-Østen.

3 kommentarer:

 1. Sterke uttalelser som vanlig :-) Men hva mener du egentlig med "en internasjonal planlagt «nedlegging» av Israel"? I regi av hvem?

  SvarSlett
 2. Det var FN som vedtok å opprette staten Israel i 1948, med det formålet som er sionistenes, nemlig at kun mennesker med jødisk tro skal bo å være demokratisk likeverdige mennesker. Dette er et overgrep, det finnes ingen annen akseptert stat med en sånn eksklusiv religiøs enetro, og de som forsøker å opprette den samme ekslusiviteten, bekjempes heldigvis. Fundamentet for Israel strider mot menneskerettighetene. Da FN oppretta Israel, med tanke på et mye mindre og fredelige land enn det ble, er det FN som må oppløse det. Ingen skal fordrives, de fordrevne må få tilbake sin jord, og alle leve under en stat som er religionsnøytral. Sionistene var lenge i mindretall blant jødene. Mange jøder ville ikke flytte til Israel, men bli en del av det landet de bor. Men så vant sionistene flertall blant jødene. Interessant er det at mange kristne i Norge og mange andre land støtter Israel, fordi det skal være en oppfylling av en gammeltestamentlig profeti. Interessant da å merke seg at de som bekjempes og undertrykkes i Israel, også er kristne!
  Ellers så synes jeg ikke denne uttalelsen var så særlig sterk, ikke i forhold til andres, mine tidligere og ikke i forhold til realitetene. Faktisk var jeg mer opptatt av de store linjene i dette spørsmålet. - Men det er bra at du også er engasjert i dette! Les for øvrig min artikkel i Klassekampen 27.09.2006 om dette: http://www.palestinakomiteen.no/leserinnlegg-mainmenu-163/496-oppltaten-israel

  SvarSlett
 3. Min vurdering av problemet er at det ikke vil være noen god løsning å legge ned Israel. En eller annen gang må man bare stikke fingern i jorda og legge bak seg alt som har hendt tidligere. Man kan sikkert vinne en debatt om hvem som egentlig har rett, men når det kommer til stykke så hadde det kanskje vært best om jødene fikk ha Israel for seg selv. De har ihvertfall en demokratisk stat som på sikt kan bli et mye bedre land enn de nærmeste naboene. Hvis vi legger ned Israel og lar araberene styre hele dritten kommer det garantert til å gå til helvete. Greit nok Israel har gjort mye dritt oppgjennom tiden, men jeg synes det er på tide å slutte å lage nye land snart. Kan vi ikke heller legge ned Iran før de bombere hele jorda til steinalderen?

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.