tirsdag 23. juni 2009

Okkuper og oppløs Monaco, Lichtenstein m.fl


Det er lite omtalt noe i norske medier om det uformelle møtet mellom 18 OECD-land i dag (eller i går?). (Jeg klarte ikke å gugle noe om det). På tekst-tv til den tyske tv-stasjonen NDR (Norddeutsche Rundfunk), side 164 i dag, står det at 18 OECD-land i et uformelt møte har vedtatt et «bemerkelsesverdig» kommunike, i følge den tyske finansministeren Steinbrück. 

«Stater» som Lichtenstein, Monaco, Jersey, Kreta med flere har jo ikke annet enn kriminelle funksjoner. De skal sørge for at penger blir unndratt beskatning og ikke brukt til sjukeheimer og andre sosiale offentlige goder. Derfor: Bare okkuper og oppløs stater som Lichtenstein og Monaco! De representerer ikke annet enn kriminelle bander, riktignok fint kledd og med fine og dyre manerer. Men skurker er de. Det får ikke hjelpe at tidligere nordmenn som en del kjente slalåmkjørere og motorsportfolk, nå er registrert i Monaco fordi de ikke vil bidra i det norske samfunnet. Uforståelig at de er norske helter. En kypriot får til og med norsk marine til å vokte sine skip utafor Somalia. 

OECD har utsett ikke mindre enn 41  stater som skatteparadiser. Ikke bare kunstige stater Lichtenstein og Monaco. I tillegg kommer mer etablerte stater som Sveits, Østerrike og Belgia som har begynt som skatteparadiser. All velstand i Sveits er jo dessverre bygd på ikke annet enn umoralsk utenlandsk kriminalitet som har fått sitt fristed i Sveits. 

Det er en enkel militær oppgave å okkupere Lichtenstein, Monaco, Bahamas, Jersey og dermed eliminere deres mulighet til fortsatt kriminalitet. En fornuftig miltær oppgave for EU-landa. Kanskje kan vi trekke troppene ut av oppdraget for USA i Afghanistan og bruke dem i de «statene» i stedet? Tru deretter stater som Sveits, Østerrike og Belgia med det samme hvis de ikke retter seg etter OECDs regler!

Fra venstre vil det helt sikkert kommenteres, men det finnes da noen verre i verden enn skatteparadiser? Ja, men dette er ille nok, og et enkelt problem å løse. Og som bør løses, straks, fort og enkelt.

1 kommentar:

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.