fredag 26. juni 2009

Buskerud Ap: Det fornuftigste — dropp Gullaug!

Dette innlegget er i dag sendt Drammens Tidende:

Drammens Tidende skriver i dag at forslaget og lovnadene om nytt sjukehus på Gullaug er Buskerud Arbeiderpartiets største hodebry før valget. Det har vel avisa rett i. Men Gullaug er et selvvalgt og helt unødvendig hodebry for Ap. Om det noen gang var et fornuftig forslag å flytte sjukehuset til Gullaug, er det hvertfall klart at det er absolutt ikke i dag. Det er bare problemer for Buskerud Ap å satse på Gullaug fortsatt. Det er upopulært innad i Ap på landsbasis, det har ikke tilstrekkelig folkelig oppslutning lokalt, det er i strid med ny helseorganisering i hovedstadsregionen, det er en trussel mot helsetilbudet i Kongsberg, vil føre til en betydelig miljøbelastning med trafikkøkning og vil forlenge de uholdbare forholda for ansatte og pasienter på Drammen sykehus den dag i dag. For ikke å snakke om kostnadene. Det eneste problemet med å droppe Gullaug for Buskerud Ap er motstanden innad fra stribukker som Dahlheim og fylkesordfører Ryberg, men det er da overvinnelig?

Det finnes da ingen grunner til at Buskerud Ap skal velge en så håpløs sak som Gullaug å profilere seg på, når det sikkert finnes mange andre gode saker for Arbeiderpartiet i Buskerud? Så kan SV og (Buskerud) Høyre stå igjen aleine som de eneste forkjemperne for det håpløse og miljøskadelige pengesluket Gullaug.

Gullaug er ei sak i motvind for Ap. Som det heter i fjellvettreglene: «Det er ingen skam å snu!». Å endre standpunkt når en ser at det gamle ikke lenger er holdbart, er altfor sjeldent i politikken, men en handling det i dette tilfellet vil stå respekt av, Buskerud Ap! 

Bildet er av sykehuset i Drammen slik det vil se ut om alt som er planlagt på Gullaug plasseres på det området kommunen i dag har reservert til sjukehus. Fra et prospekt lagt fram av Drammen kommune 2007.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.