torsdag 11. juni 2009

Hemmelige telefoner

Med en dags mellomrom har jeg prøvd å ringe Drammens Tidende og EB-nett. Jeg ønska å snakke med en journalist og en av toppsjefene i EB. Men det går ikke! 

Telefonnummeret som DT oppgir i avisa si er en telefonsvarer der ønsket om å snakke med en journalist ikke finnes som valg! Jeg måtte lure systemet og bløffe om at mitt ærend var noe annet enn det som var sant, og klarte via denne vegen og overtalelser å nå fram til en «levende» journalist. I dag ringte jeg EB, tidligere Drammen E-verk som nå også driver med internett- og kabel-tv. Jeg ville snakke med en toppleder om noe jeg mener er fundamentalt galt ved deres drift. Men EBs telefon er kun beregna for dem som har spørsmål om en konkret faktura eller ønsker å kjøpe en tjeneste av dem. Ikke noen telefon der det går an å ringe for å snakke med en overordna om et generelt spørsmål. EB kaller det å «skjerme» sitt sentralbordnummer som ikke er oppgitt verken i skriftlig telefonkatalog eller i Gule sider på nettet.

Dette er «utviklinga». Rasjonelt og besparende. Og vi får kanskje være glad for at vi ikke blir politianmeldt for uten tillatelse å ha henvendt oss til disse firmaene, slik jeg har hørt påstått at totalitære regimer reagerte overfor dem som på tilsvarende vis henvendte seg til offentlige organer…

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.