søndag 13. september 2015

Ap, Høyre, Venstre og Frp: Boligbyen Ensjø skrinlegges — blir fortsatt bilbyen


Dette innlegget står på trykk i Aften-posten i dag:

Oslo kommune reklamerer på Ensjø på flotte glassplater at «Ensjøbyen tar form», og at den vil være ferdig i 2020. Ensjøforeningen utga i 2012 heftet «Ensjøbyen – Et magasin om Norges største byutviklingsprosjekt». I heftet sier ordfører Fabian Stang « — Jeg gleder meg til å se folkelivet og møte de nye innbyggerne på Ensjø». Og OBOS og Ferd har bygd mange fine boliger der. Så langt, så bra. Det er bare det at utbyggingen i kjerneområdet har stanset opp nær halvveis. Rundt tusen av de planlagte boligene vil ikke bli bygd ut på svært mange år, før om ett eller to tiår. Dette fordi to tomteeiere i bilbransjen nå ser seg mer tjent med å fortsette å ha bilvirksomhet her og la være å bygge ut nær halve Ensjø til boliger.


I ei tid der alle sier at Oslo må bygge flere boliger, er Høyre, Arbeider-partiet, Frem-skritts-partiet, Venstre og Kristelig Folkeparti imot å pålegge tomteeierne å bygge boliger i samsvar med tidsplanen. Nå vender de Ensjø og tusen nye boliger ryggen, og vil heller snakke om andre boligområder og markagrensen. Det eneste disse partiene vil, er å bryte bystyrets høyhus-vedtak fra 2006, og øke tillatt byggehøyde med 20-30 % og slik endre forutsetningene for boligbyen Ensjø.

Den dominerende bilvirksomheten gjør at næringsdrivende som vil drive handel og servering, ikke etablerer seg.

Denne endrete politikken ser vi som har flyttet inn som et klart løftebrudd. Når vil politikerne oppfylle sitt løfte om boligbyen Ensjø?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.