søndag 28. oktober 2012

Venstres sykkelbløff


På fortauet til en kaffebar 25. oktober leste jeg Dagens Nærings-liv på lesebrett og reagerte på Rajas avslutning på en ellers god artikkel. Jeg skreiv ned et motinnlegg, og det kom på trykk to dager seinere. Her er mitt innlegg uredigert.

Det kan ikke bli nok av slike gode innlegg som Abid Q. Raja skriver i DN 25. 10. Om samfunnsnytten av å satse på sykkel. Men slike innlegg har blitt skrivi i tiår, uten at det hjelper det minste for syklisters forhold og tilrettelegging for sykling. 

Det finnes ikke noe folkelig press for sykkelveger, eller en interesseorganisasjon for sykling som det blir lyttet til. 

Sykkelinteressen er det ingen partier som vil prioritere foran et hvilket som helst annet samferdselstiltak. Heller ikke Venstre. Se bare til Oslo, med Venstre som samferdselsbyråd har det blitt dårligere for syklistene enn med en samferdeselsbyråd fra Frp. Venstre har også nylig hatt to samferdselsministre, og begge ignorerte sykkelinteressene. 

Raja vil få oss til å tro at et regjeringsskifte som gir oss Frps Bård Koksrud som samferdselsminister vil føre til at syklistene blir prioritert. Det er en bløff av virkelig store dimensjoner.

Fortsett Raja med innlegg for gode argumenter for å satse på sykling. Men spar oss for pinlige løgner om at Venstre prioriterer sykkel. Ingen partier gjør det. Det ligger langt fram i tid - veldig langt fram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.