onsdag 17. oktober 2012

Munchmuseet: Kan Ap tape Tøyen?

Følgende innlegg stod på trykk i Aften 16. september:

Aftenposten har meldt om forhandlinger mellom byrådet og Arbeiderpartiets bystyregruppe om plasseringa av det nye Munchmuseet. Én skissert løsning skal være at Ap stemmer for Lambda mot at Tøyen tildeles ekstra midler for oppgradering.

Men å oppgradere Tøyen samtidig som området fratas det som kan gi bydelen attraktivitet og prestisje, nemlig et nytt utvidet Munchmuseum, vil nødvendigvis gi Tøyen et tilbakeslag.

Et politisk nederlag for en av partene virker uunngåelig. Men jeg mener det må være åpenbart at hvis Arbeiderpartiet lar seg overtale, eller «kjøpe opp», og stemmer for å flytte Munchmuseet bort fra Tøyen, vil de stå fram som den store taperen. Mer enn om Høyre gir opp Lambda. For Ap vil en flytting av Munchmuseet bort fra Tøyen innebære et politisk strategisk tap. Da viser Ap på en tydelig måte at partiet ikke kan knyttes til forbedringer av levevilkåra og kulturtilbudet i Oslo øst, og at partiet forstår lite av den økonomisk og sosialt delte byen Oslo. Da blir klarere at det ikke er en tilfeldighet at partiet ledes av to gutter fra Oslo vest.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.