søndag 7. mars 2010

Skattefritak for alkohol og tobakk — urettferdig og feil

Jeg kan overhodet ikke forstå at du skal slippe å betale avgifter på tobakk og alkohol bare fordi du reiser en tur utenlands. Kjøper du derimot en øretelefon av et norsk firma kr 372, men sendt fra Danmark, må du ut med 108 kroner i toll og 102 kr i moms — kr 210 i tillegg. Hva er det som er så mye bedre ved alkohol og tobakk enn øretelefoner og staten skal belønne det ene og straffe det andre?

Før var det bare de velstående som reiste utenlands. Nå reiser atskillige «vanlige» folk utenlands. Men fortsatt er det mange som ikke reiser utenlands, og det er også stor forskjell på hvem som reiser ofte. De rikeste reiser jo ofte i yrkessammenheng utenlands, og trenger da aldri å kjøpe rødvin og sprit til ordinær pris med polets avgifter. Hvorfor skal det være slik?

Dette er jo bare tull. Men en sak det blir forferdelig mye støy om, mye skrik i media. Men de har jo egentlig ikke seriøse argumenter for det, annet enn bare å sutre. Det kunne vært enkelt å argumentert for å ta bort det skattefrie salget, både av helsemessige og sosiale rettferdsgrunner. Og dessuten en sak som blir fort glemt. Det er da ikke mulig at Høyre og Frp skal vinne valget på at folk vil ha tilbake skattefritaket for alkohol og tobakk – noe som de to partiene som EU-tilhengere uansett må gi slipp på, dersom de får viljen sin og vi blir EU-medlem?

Fjern skattefritaket raskt – uten nøling!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.