onsdag 2. september 2009

7 milliarder skattekroner — helt sinnssvakt

Norges Fotballforbund har bedt om statsstøtte opp mot 7 milliarder kroner for å arrangere EM i fotball i 2016. Omtrent det kommer forbundet til å få uansett hvordan det nye Stortinget vil bli sammensatt.

Men det finnes ikke noe annet ord enn sinnssvakt for dette.

Norges Fotballforbund er de blant alle idrettsorganisasjoner som vasser i penger. Likevel skal de ha fellesskapet med på å betale minst 6,8 milliarder kroner, i dag og før overskridelsene. Mens helseprosjekter og samferdselsprosjekter skriker etter midler, og andre viktige samfunnsformål, krever en organisasjon som domineres av middelmådige arbeidstakere og ledere som lønnes mellom 1 og 2 million kroner i året, og mange enda mer, at staten skal betale for dem.

At det i det hele tatt går an å fremme et slikt krav og ikke bli avvist på flekken av en indignert opinion og presse, sier i grunnen alt om hvor galt dette samfunnet er blitt.

Søkkrike er idretten og særlig enkeltutøvere. Så rike at enkeltutøverne ikke har råd til å skatte til Norge, eller betale tilbake for den tilrettelegging idrettens organisasjon har gitt dem. I stedet har de rikeste utøverne «flyttet til» kriminelle mafiastater som Monaco. Som med rikfolk ellers, inntekten privatiseres mens de krever utgiftene dekket av fellesskapet. En rekke fotballklubber over hele landet er drivi fullstendig urealistisk og på dunken, og da står opportunistiske kommunepolitikere, enten de er fra Ap, SV, Høyre eller Frp, fram og tømmer kommunekassa for å hjelpe de uansvarlige ødslerne ut av den knipa de sjøl har satt seg i.

De som snakker om personlig ansvar, mener det ikke når en skattebinge står klar til å deles ut til de udugelige private.

Der jeg bor har kommunen ikke råd til å reparere vegen vår og hindre oversvømmelser i kjelleren vår. Men snart regner jeg med at det samme formannskapet skal bevilge millioner til et eliteserielag i fotball der alle, spillere som ledere, har altfor høye lønninger i forhold til sine kvalifikasjoner. Dette har politikerne råd til, men ikke til helse, skole osv.

Jeg bare gjentar: Sinnssvakt.

2 kommentarer:

  1. Selv om jeg nesten aldri kunne tenke meg å si nei til fotball i Norge så må jeg innrømme at du har et jævelig godt poeng! Men dette handler jo om landslaget da, og ikke alle klubbene i tippeligaen som er styrt uansvarlig. Og det er ikke spillerenes skyld at lønnsnivået er så høyt. Vi må ha litt glede her i landet også, selv om pengene selvfølgelig burde blitt brukt på helseproskjeter. Men jeg tror de med behov for helsetjenester også vil ha litt entusiasme her i landet for å komme i bedre humør. Det kan føre til bedre helse det vettu. Selv om det kan høres litt søkt ut så tror jeg det kan være noe i det!

    SvarSlett
  2. Ting er aldri svart-hvitt, så det er selvfølgelig et poeng i det du sier, men jeg holder nå likevel på mitt grunnleggende standpunkt.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.