søndag 11. januar 2015

Ærlig talt: Terrorister og krigsforbrytere mot terror og krig?


Jeg er ikke tilhenger av terror, av angrepskriger, «humanitære» intervensjonskriger og overgrep mot og fordrivelser av folk og folkegrupper. Derfor skulle jeg være veldig for en massedemonstrasjon mot terror og samhold, som dagens i Paris og mange andre steder. Men i fronten for demonstrasjonen, for å gi den legitimitet, går statsledere som ivrer for angrepskriger, tilfeldig bombing av sivilpersoner i land som Libya, Afghanistan og mange andre land. 

Hvilken troverdighet har da en slik demonstrasjon? 

En av tegnerne i Charlie Hebdo, Bernhard Holtrop som tegner under navnet Willem, uttaler: – Vi kaster op over alle disse mennesker, der pludselig siger, at de er vores venner, tilføjer han som en kommentar til den globale støtte til magasinet.

Erna Solberg, Stoltenberg, Jagland, Merkel, Hollande og Netanyahu med atskillig flere er jo bare hyklere, for de er jo ivrige på krig, på å støtte interne militære opprør i andre stater, og på å vrenge og vri på FN-vedtak for å kunne gå til en angrepskrig. Det er slik Pål Steigan påstår om dagens demonstrasjon: Hyklernes oppmarsj i Paris

En slik demonstrasjon der alle er for den gode sak, strider imot enhver tenkelig samfunnsmessig og politisk innsikt. Muligens ikke internt blant statsledere og i parlamentene, og blant de politiske journalistene. Hvis en ikke forstår at politikk er strid om fordeling av makt og goder, og at det derfor ikke kan finnes noe som alle er enige om, «egentlig», hvordan kan de da påberope seg politisk innsikt? Erna Solberg, Jens Stoltenberg som Merkel og Hollande og Cameron, støtter militære aksjoner som åpenbart må ramme sivile i Midt-Østen tilfeldig som i Libya, og sånn som SV er det. Det er vel nær terror? Israels folkefordriving og folkemord støtter de fullt ut ved at de lar det skje, som de støtter Saudi-Arabias politikk. Og så skal de altså gå først i en demonstrasjon som skal markere motstand mot terror og «samhold»? Det er ikke til å forstå. Hvis det da ikke er ment som en markering for økt innvandring til Europa og støtte til muslimsk religion. 

Det er nesten så en kan få sympti med terroristene.   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.