tirsdag 22. juli 2014

Nedskyting av passasjerfly etter 2. verdenskrig

Denne kommentaren la jeg tidligere i dag ut på Facebook: 


I Søndagsrevyen var NRKs politiker Hans-Wilhelm Steinfelds rasende argument for at russerne stod bak nedskytingen av det malayiske passasjerflyet over Ukraina at russerne, dvs Sovjet-Unionen, «hadde gjort det før». En noe merkelig bevisføring, kan en vel si. Tyske ARD1, den tyske allmennkringkastinga, har på sin tv-tekstside 120 i dag følgende opplysninger om nedskytinger av passasjerfly siden 2. verdenskrig:

  • 21.02.1973: et libyisk fly skutt ned av et israelsk jagerfly over Sinai. 108 av de 113 på flyet omkom. 
  • 01.09.1983: koreansk fly over sovjetisk område skutt ned av sovjetisk jagerfly. Alle 269 omkom. (Steinfelds «bevis» for at russerne står bak den aktuelle nedskytinga).
  • 03.07.1988: iransk fly over persiske golf skutt ned av en rakett fra et amerikansk hangarskip (Vincennes). Alle 270 ombord omkom (et ikke-tilfelle?). 
  • 04.10.2001: Russisk fly på veg fra Tel Aviv skutt ned over Sotschi av ukrainsk øvingsrakett, alle 78 ombord omkom.

Nest siste nedskyting av passasjerfly av ukrainsk rakett altså. Hvis ikke framtida viser at det var siste nedskyting, da.


Så mye kan en finne ut, uten inntak av vodka.


Mange har likt denne faktaopplysninga. Og som Pål Steigan skreiv sin kommentar: «Steinfeld gir vodkajournalistikken et ansikt og en stemme». Og det er det jo vanskelig å være uenig i. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.