fredag 14. august 2009

Ikke av, men på grunn av svineinfluensa…


Helsemyndighetenes hovedbudskap om svineinfluensaen er at den er en lett variant av den årlige vinterinfluensaen. I praksis har de imidlertid et annet budskap. Min personlige erfaring er at operative helseledd fra fastlegens forværelse til legevakt og sjukehus skyr mulige svineinfluensasmitta som spedalske. Derfor gjør førstelinjepersonellet heller ikke noe forsøk på å stille diagnose. Jeg feilte noe helt annet enn svineinfluensa, men ble kjørt langt ned i «kjellergulvet» fordi ingen turte å behandle meg. To ukers slitsomt sykeleie inkludert en ukes sykehusopphold ble et helt unødvendig resultat for meg.

Nettopp faren for slike konsekvenser tipset jeg Dagsrevyen om 8./9. august. Men som en ryggmargsrefleks slo Dagsrevyens myndighetslojalitet til og avviste bastant en slik mulighet som utenkelig (en helt unødvendig blamering).

Jeg er selvfølgelig ikke den eneste i Norge som blir behandlet med slik frykt og systematisk feildiagnostisering, uansett hva Dagsrevyen måtte innbille seg. Det betyr at mennesker med influensaliknende symptomer som astma, bronkitt og lungebetennelse nå kommer til å forbli ubehandla lenge, og dermed også noen — for lenge. Mange vil måtte lide, og mange sikkert dø, helt unødvendig. Ikke av svineinfluensa, men på grunn av svineinfluensa. Hvis ikke helsemyndighetene endrer holdning.

1 kommentar:

  1. Bra du har blitt frisk igjen nå da! Enig at svineinfluensaen har blitt hypet opp litt for mye. Og det får uante følger for de som ikke har det, men som har mange av de samme symptomene. Men det skal vel mer til en litt bronkitt for å knekke en seiging som deg ;)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.