tirsdag 18. august 2009

Må berre sei det!

Gode og velmeinande Yousuf Gilani kom med ein utfordring til Ap og Frp på Fjesboka, og så kom eg med ein kommentar eg berre ikkje kunne halde attende. Det får vere måte på, Yousuf! Totalitære regimer kritiserast med rette, men kvifor snakker meiningsbererane ikkje om den verste ulykka som har råka menneskeslekta i heile vår tid dei siste to hundre tusen åra — religionane? Dei som har utrydda og tyrannisert utan tvil flest menneske? Mye er forbode i vår tid. Men det mest kriminelle og bestialske, krig og religionar, er fullt ut tillate! Det er ikkje til å forstå!
Mitt svar til Gilani på Fjesboka er:
Sorry, men menneskehetens største svøpe og undertrykking i all vår eksistens, er religionene. De er totalitære og fullstendig irrasjonelle, og bygger på ekstremt tilbakeliggende innfall utarbeida av kunnskapsløse mennesker for over to tusen år sida. Jeg har brukt hele mitt liv til å bekjempe den menneskeforaktende og intolerante livsbenektende kristendommen. I vår del av verden er kristendommen tvunget i kne, den har heldigvis tapt ideologisk. Og er tvunget til en viss toleranse. Men dens verste utslag har vi heldigvis forbudt ved lov, og gitt mennesker flest menneskeverd og et godt liv. — Aldri verden, ikke faen, om jeg skal legge ned motstanden for den enda verre og mindre påvirka av human utvikling, den islamske religionen. De vil slakte meg, og jeg ser ingen annen utveg at de må «slaktes» før vi forbyr deres galskap som vi har forbudt den kristne galskapen. Noen religioner er ikke fullt så ille, som den norrøne og særlig den buddistiske. Johan Galtung har en gang pekt på at de mest krigerske religionene i verden er den kristne og den islamske. Toleranse er jo umulighet for de religiøse. For hvis motparten har rett, har de jo sjøl fullstendig feil og innrømmer at de er meningsløse. Og det går ikke. Skal menneskene bli lykkelige, må alle religioners forferdelige intoleranse og undertrykking rett og slett forbys, slik vi forbyr drap og annen kriminalitet!

3 kommentarer:

 1. Det er et bra poeng at kristendommen og islam er blandt de mest voldlige religionene, kanskje derfor de har klart å utrydde så veldig mange andre religioner, ikke fordi de er mer rett. Akkurat slik indianerene ble "utryddet" fra usa. Grunnen til at de tapte kampen var ikke fordi de ikke hadde rett til å være der, men fordi de ikke var voldlige nok... Survival of the fittest

  Men vi må bare bruke våpenet kunnskap, det er jo derfor alle religioner prøver å hindre befolkningen å lære om det vi faktisk vet er fakta, fordi hvis man vet dette vil man aldri være geniunt religiøs. De som tror på gud i dag kan umulig ha satt seg ned og faktisk lest bibelen, for da ville de fått sjokk! Eller så synes de kanskje det er greit at man skal steines for å gå med klær som er vevd av to forskjellige typer stoff. Dette står i bibelen! Skal ikke dette være guds ord? Eller er dette bare noe som var lurt å gjøre for 2000 år siden. Etter min mening har det nok aldri vært noen god ide å steine de som går i slike klær, selv ikke for 2000 år siden. Så det å si at det passer til tiden er bare pølsevev. Man kan kanskje si at det var fordi noen ikke ville at to forskjellige typer folk skulle handle varer med hverandre fordi de var fiender, og at bibelens ord ble påvirket av disse herrene og at man defor nå kan se bort ifra disse. Men hvis dette er sant kan man jo ikke vite hva som er sant i bibelen og hva som er guds ord. Derfor må man forkaste hele boka og begynne å bruke hodet.

  SvarSlett
 2. Katinka Strøm Lyngroth1. september 2009 kl. 03:18

  Kjære Ove Bengt og Johan! Jeg er langt på vei enig med dere. Men... Samtidig tror jeg at vi mennesker er åndelige vesener. Problemet er bare at menneskenes søken etter åndelig tilhørighet har skapt, og skaper grobunn for fundamentalistiske, undertrykkende og destruktive religiøse holdninger og praksis. Dette har makthavere og maktsøkere utnyttet i alle år. Som jeg ser det, gir dette likevel ikke grunn til å avskrive en høyere dimensjon. Feilen er at man har skapt Gud i sitt eget bilde, og det blir, som Albert Einstein påpekte, - en veldig liten Gud. (Kommer tilbake med Einsteins sitat når jeg finner det...)
  Vennlig hilsen Katinka

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.