onsdag 9. november 2016

Mine trøstens tanker til eliten…


I kveld går mine tanker til Thomas Hylland Eriksen, Lars Gule, Knut Kjeldstali, Anders Giæver, Bjørnar Moxnes, Audun Lysbakken, Bjørgulv Braanen, norske partiledere, lederne av NHO og Virke, Jens Stoltenberg, Børge Brende og nesten alle norske journalister. Som de sier i boksekretser i NY: «Your boys took a hell of a beating!» Sjøl om deres håp var ei kvinne. 

Jeg føler med dere alle, og jeg fryder meg! Dere har ikke så god greie på politikk og samfunn som dere tror, og dere opptrer ikke i sosiale sammenhenger som gjør at dere kjenner til og forstår folkelige bekymringer. Det verste er at dere tar fullstendig feil av Clinton. Dere likte hennes karakteristikk av halvparten av Trumps velgere, en grov mobbing? Om de «vulgære» arbeiderklassefolka? Og hennes krigsforbrytelser mot Libya og Syria og generelle krigshissing? 


Men jeg frykter at også Trump farer med ord og ikke tør gjennomføre den utenrikspolitikken han har lovd med samarbeid med Russland osv. Likevel: den internasjonale og nasjonale eliten har fått et helt nødvendig varsko!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.