tirsdag 12. juli 2016

Dialog om høyere bygg på Ensjø?


Fire boretts-lag/bolig-sameier har i dag dette innlegget på trykk i Dags-avisen: 

Kristian Kolberg er styreleder i foreningen for utbyggerne på Ensjø og representerer eieren av de største og mest sentrale ubebygde tomtene på Ensjø. Til Aftenposten uttalte han 2. juni i år at han ikke ville bygge boliger foreløpig, og at han ønsket å bygge høyere boliger enn vedtatt. Samtidig sa byutviklingsbyråden til Dagsavisen 1. juli i år at hun satser på «dialog» med tomteeierne for utbygging.

Bystyrets reguleringsplan fra 2007 for begge sider av Gladengveien er en svært detaljert plan. Hus med høyder og parkdrag er tegnet inn helt nøyaktig. Skal Kolberg få ønsket sitt oppfylt, må bystyrets reguleringsplan endres fullstendig for de boligene som ikke er bygd. Da vil vi få et lappverk av en boligby, med nye høye hus som ikke passer inn med de boligene som er bygd etter opprinnelig plan.

Skjer det, endres forutsetningen fullstendig for oss som har kjøpt boliger på Ensjø i tiltro til planen. For alle til det verre, og mange boliger vil miste svært mye dagslys. Går byrådet med på en slik endring, vil byrådet også signalisere til andre tomteeiere i byen at de belønnes økonomisk hvis de utsetter gjennomføring av en reguleringsplan.

Kommunens måte å kreve inn betaling for infrastrukturtiltak for utbygginga, belønner dem som har økonomisk styrke til å utsette boligbygging lengst mulig. Det viser to professorer fra Miljøuniversitetet på Ås, Dag Einar Sommervol og Anders Eika, i artikkelen «Ensjø-spillet» i Finansavisen 2. juli i år.

Innkrevingen av midler til infrastrukturtiltak må endres, og kommunen må raskere tilby bilnæringen andre sentrale tomter. Viktigst er likevel at byrådet viser at det står ved reguleringsplan S-4317 fra 2007. Ved å gjennomføre sin del av den. Det betyr at kommunen fullfører de tre offentlige parkdragene innen sommeren 2017, om nødvendig med ekspropriasjon.

Ove Bengt Berg, Ellipsen borettslag
Ragnhild Folgerø, Gla´enga Eierseksjonssameie
Steinar Jacobsen, Gladengen Park borettslag
Roger Maurang, Stålverkskroken borettslag


              
                                                                                                    


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.