onsdag 3. juni 2015

Ja, korrupt FIFA (og IOC), men hvorfor FBI i Sveits? Korrupsjonen blir et påskudd mot Russland


Det må være hevet over tvil at både FIFA, og den internasjonale olympiske komite IOC som styrer alle nasjonale idrettsorganisasjoner, er korrupte. Tildelinga av en rekke innbringende arrangementer som OL og VM-fotball må åpenbart være eksempler på det. Hvorfor fikk USA tildelt OL i 1996, og ikke Hellas som ville vært naturlig for å markere OLs hundre år? Stikkord: Atlanta er Coca Colas hjemby. VM i fotball i Tyskland i 2006 er det vel klart innrømt fra australieren på vippen at Tyskland med Franz Beckenbauer i spissen betalte for? Sotsji-OL må åpenbart Russland ha betalt for, sikkert med Putins aktive medvirkning, som han må ha gjort for å få VM i fotball i 2018. Qatar i 2022 er bare utenkelig uten korrupsjon, det spilles knapt fotball der. At det ikke ble OL i Oslo 2022, betyr særlig at det ikke ble nødvendig å bruke millioner på prostituerte for den norske stat for å få nok IOC-medlemmer til å stemme på Oslo.

Og sånn må det kanskje være i verden der flertallet av verdens folk ledes av kriminelle utsugere. Alle Afrikas ledende FIFA-medlemmer må åpenbart være korrupte, samme hva Antirasistisk Senter måtte finne på å mene. Det er forståelig at disse afrikanerne opptrer sånn ut fra de afrikanske samfunnsforholda og deres vestlige støtte inkludert «hjelpeorganisasjonene». Blatter ble valgt til FIFA-president første gangen ved å slå ut svenske Lennart Johansson, leder i UEFA. Dagen før avstemninga sa Johansson at han var sikker på å vinne mot FIFAs generalsekretær Blatter. Men han tapte likevel klart, og når stemmene skifta sånn over natta, er det åpenbart at det har noe med penger å gjøre kombinert med Blatters kjennskap til dem som generalsekretær. Johansson og UEFA betalte kanskje de også, og i så fall forgjves? Noen delegerte fikk dobbelt opp?

Det er flott at det gjøres forsøk på å rydde opp med korrupsjonen. Men det er langt fram. Det vil ta tiår før slike internasjonale idrettsorganisasjoner som FIFA og IOC vil bli ikke-korrupte, om de noen gang blir det. Og det tviler jeg på, så mange penger som er involvert. Korrupsjonen er ikke annet enn et resultatet av verdens manglende demokrati. Demokrati blir det ikke mer av i verden, heller mindre.

Men hva har FBI med dette å gjøre, og aller mest, hvordan kan FBI opptre med politimyndighet i Sveits? Dagbladet skriver at USAs interesser er knytta til tv-sendingene som amerikanere skal betale mye for. Men FBIs rolle oppe i dette er det all grunn til å stille formelle og politiske spørsmål til. Selvfølgelig er det ikke tildelinga av OL til Atlanta i 1996 som skal granskes, men tildelinga av VM i fotball til Russland i 2018. Det siste er viktigere for USA enn den helt håpløse tildelinga til Qatar fire år seinere. USA er en ubetydelig fotballnasjon, så derfor er også engasjementet merkelig, hvis en ikke kjenner til USAs fallende maktposisjon i verden og framrykkingsplanene mot Russland. Det er grunn til å merke seg at det ikke er mulig for Russland å arrangere noe større internasjonalt mesterskap, regnet fra OL i Moskva i 1980, uten at vestlige stater reiser boykottspørsmålet.

Korrupsjonen blir underordna et storpolitisk geopolitisk spørsmål. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.