fredag 9. november 2018

Trump: Holdt stillinga bedre enn manges håp


Fra en oversikt av Leave.EU
henta fra Asle Tojes FB-side
Endelig skulle det folkelige opprøret fra minoritetene og alle andre framstegsvennlige amerikanere slå tilbake mot Trump. Valgdeltakinga økte med hele 16 prosent, særlig blant yngre og afro-amerikanerne. Men Trump økte antallet senatorer, og tapet av kongressrepresentanter var ikke så stort. Og ikke på langt nær så mange som Obama og Clinton tapte i sine mellomvalg.

Asle Toje skreiv onsdag på sin Facebook-side:
Mellomvalgene ble en stor, fet skuffelse for progressive demokrater. De leverte ikke. Beto O'Rourke i Texas og guvernørkandidatene Andrew Gillum i Florida og Stacey Abrams i Georgia tapte. Jeg så Gillums takketale, han var redusert til en trist Obama-impersonator. 

Foran siste presidentvalg skreiv den ellers så fornuftige Therese Sollien i Dag og Tid, nå Aftenposten, at det var ikke mange nok hvite eldre menn til at det var mulig for Trump å vinne. Men det gjorde han.

Økt valgdeltaking og hva som var oppfatta som viktige saker pekte mot Trump

  • Valgdeltakinga økte med nær en femtedel i følge CNN, og likevel blei han ikke feid av banen. 
  • Velgerne var opptatt helseforsikring, over 40 prosent var det. Ikke Trump, som var opptatt av å beskytte grensene, det var bare 16 prosent. 
  • At arbeidsledighetene var lav, at det gikk bedre med økonomien, fikk heller ikke Trump noe særlig kredd for. For det var svært få velgere opptatt av. Alle tall fra CNNs valgdagsmåling. 
  • 80 prosent av mediene er imot Trump. Bare i Norge er det sikkert to anti-Trump oppslag hver dag. 

Tross dette holdt Trump stillinga bedre enn presidenter flest i mellomvalget, trass i at kampen mot han fra mange var det viktigste mobiliseringsgrunnlaget. Det var ikke på samme måten mot Obama, Bush og Clinton, enda de tapte enda mer. New York-eliten pøste på med støtte til det nye «Kennedy-emnet» Beto O'Rourke i Texas, men han tapte likevel mot republikaneren Ted Cruz.

Slå Trump i 2020?
Det er ikke så lett fram for minoritetene, som ikke lenger er så få, eller andre erklærte undertrykte, å ta Trump til neste presidentvalg. To muslimer i Kongressen hjelper dem ikke så mye. Det er åpenbart en politisk agitasjon fra minoritetenes ledere, og universitets- og medieeliten, som de ikke klarer å få til godt nok for å få gjennomslag.

Aggressive protesterende journalister
Jeg tok meg tid til å se hele pressekonferansen med Trump i Det hvite hus onsdag. Han skrøyt naturlig nok av det han så på som positivt, svært lenge. Men så var det heltene for det norske pressekorpset og ellers i skravleklassens ekkokammer. De er oppbrakte over Trumps reaksjoner på journalistene. Jeg skjønner ikke at de kom med spørsmål. Det blei i stedet anklager og munnhuggeri. Jeg er ikke ekspert på politiske pressekonferanser i Norge, men det vesle jeg har sett går jo saklig for seg med kultiverte journalister som spør, og som ikke skal provosere og vise seg fram for andre i ekkokammeret. Mange av de amerikanske journalistene virka overhodet ikke interessert i å stille spørsmål, de kom bare med politiske nærmest aggressive proklamasjoner som de serverte Trump. Trump svarte først ikke på oppfølgingsspørmål fra flere av dem, ga ordet til andre, men gikk likevel tilbake til den han hadde tatt fra ordet og svarte han/henne. Sånn gjorde han mot flere, veldig inkonsekvent. Ei dame, ei som ikke var hvit i huden og med en flott rød kjole, reiste seg opp utafor tur og holdt et opprørt protesterende innlegg mot noe Trump hadde sagt.

Jeg synes ikke noe om de norske journalistene som blir opprørte over Trumps reaksjoner over de amerikanske journalistene. De er jo også enig i at det ikke er hvem som helst av norske journalister og skribenter som får slippe inn på pressekonferanser, men bare deres egen lille utvalgte flokk. Først og fremst for å hindre spørsmål av den stilen som de er så veldig for at skal stilles mot Trump.

Hvordan slå Trump?
Det blir ikke så lett å slå Trump i 2020 som mange håper på. Det spørs om Trumps motstandere klarer å finne den rette måten å slå han på. Trump kan gjøre mye dumt så det ender med et dundrende tap for han. Det viktigste er likevel at opposisjonen lever i sin egen ensidige lille mediebølge, helt fremmed for de argumentene som taler for Trumps politikk blant vanlige folk. Prektigheten til de sjølrettferdige antipopulistene, globalistene og besservisserne, hindrer dem i å forstå vanlige folk. De tror det er nok med skjellsorda «nasjonalist» og «rasist». Det blir ikke valgseier med politikere som Rune Berglund Steen og Narve Trædal som bannerførere, verken i Norge, Sverige eller USA.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.