tirsdag 23. januar 2018

Barn — når det passerAlle må få slippe å få sitt seksualliv omtalt i mediene, inkludert toppolitikere og «samfunnstopper». Men det er alderen til den ene parten i den omtalte tidligere hendelsen med statsråd Trine Schei Grande som er viktig, ikke hva de gjorde sammen.


Partileder Grandes største politiske seier før statsrådsposten, var sist høst å få flertall på Stortinget for å hjelpe barn, «oktoberbarna». Barn som har reist mange tusen kilometer på egen hånd, også gjennom krigssoner. Riktignok viser det seg at disse barna ikke alltid er under 18 år, men disse unge trenger etter stortingsflertallet inkludert Grande den norske statens hjelp — fordi de er barn. Mens jamnaldrende fra Trøndelag, vanligvis uten slike livserfaringer som de afghanske barna, automatisk skal vurderes som bevisste voksne sjølstendig handlende.

Om en regnes som barn eller voksen, avgjøres altså etter formålet, ettersom det passer, politisk eller personlig. Noen ganger passer det både politisk og personlig: barn i den ene situasjonen og voksen i den andre.  Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.