søndag 18. april 2010

Kolberg – Aps redning

Arbeiderpartiet har problemer med å finne kandidater som kan utfordre Høyres store dominans i Drammen og andre sentrale buskerudkommuner.

Målt i oppslutning etter siste stortingsvalg er Martin Kolberg personlig den desidert mest populære politiker i Buskerud. Ikke mindre enn 52 751 stemte på han i hele fylket, det er mer enn 37 %. Han fikk også klart størst oppslutning i Drammen med hele 12 383 stemmer, nesten 50 % mer enn nr to. Høyres nåværende ordfører, Tore Opdal Hansen, gjenvalgt én gang, vil bli knust av den personlig populære Kolberg. Dette er imponerende etter en svært kort lokalpolitisk karriere. Riktignok var Kolberg litt uheldig i starten da han sa han ville være rikspolitiker og ikke lokalpolitiker, og ikke ville prioritere Gullaug. Men han tok seg fort inn, særlig da han offentlig utøvde seksuelle tilnærminger med en mannlig statsråd. Kolbergs popularitet er ikke tilfeldig. Han er fra rikspolitikken kjent i partier, organisasjoner og fagbevegelsen som en svært sjarmerende mann; alltid lyttende, ydmyk og tolerant overfor alle og med et sjeldent vinnende vesen. Særlig er det grunn til å framheve Kolbergs innsikt og engasjement i miljøspørsmål, som ikke på noen måte er innskrenket av hans utsyn gjennom frontruta på sin kjære og ofte brukte bil. Hans argument om at det ikke er så nøye om det blir kollektivtrafikk til det drømte nye mammut-sjukehuset på Gullaug, er jo forbilledlig: «Det er jo likevel ikke plass til flere biler i Drammen sentrum». Kolberg har åpenbart en stor internasjonal karriere som miljøpolitiker foran seg, større enn Gro Harlem Brundtlands. Denne framtidige miljøkarrieren er likevel ingen grunn til at ikke Drammen Ap må satse på han som sin ordførerkandidat, og få han til å melde flytting fra bygdekommunen Lier til Drammen by. En av landets mindre kjente valganalytikere framhever også betydningen av populære ordførerkandidater for partioppslutningen. Setter Drammen Ap i tillegg opp Erik Dalheim som første varaordførerkandidat, og Leif Haraldseth som andre varaordførerkandidat, kan det ikke være mange i Drammen, om noen, som ikke vil stemme Ap ved neste kommunevalg. En oppslutning på nær 100 % for Ap vil jo i tillegg trekke enda flere forskere til byen som et internasjonalt særtilfelle under frie valg. — Ingen bør være i tvil:

Martin Kolberg som ordførerkandidat vil være Drammen Aps løsning og redning!

2 kommentarer:

  1. Jeg antar unge radikale Ove mener det er mer miljøvennlig å eie samt kjøre egen bil tur/retur Drammen-Nordseter ? Altså med privatbil opp fra privatbolig til privathytte.
    Kan vi regne med at denne (muligens sjarmerende) selvinnsikt synker inn i Herr Ove "poilitikus" Berg?

    SvarSlett
  2. Nå har jo ikke jeg sagt at at det å kjøre antall meter med bil er feil, verken i dette innlegget eller ellers. Jeg er opptatt av bilbrukens samfunnsmessige konsekvenser og tilrettelegginga av den, foran individuelle handlinger. Individuelle handlinger blir mer styrt av politiske vedtak enn at individuelle handlinger styrer politiske vedtak. Der skiller jeg meg fra Kolbergs forsvarer Gemini og Kolberg. Men til min kjære venn kan jeg opplyse at jeg med stor fornøyelse reiste med tog og buss både opp og ned til Nordseter i helga. Det reduserte ikke Kolbergs kamp for flere nye veger, eller økte hans innsats for tog eller buss. Jeg tillater meg dog å arbeide for politiske samfunnsmessige formål. — Men ellers så visste jeg ikke at det var galt å ha «privatbolig» heller, da. Er det bare de som leier hos bolighaier som blir akseptert av Ap nå?

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.